Jeg heter Henrikke, og er en 28 år gammel optimist fra Bergen. Jeg har vokst opp med nærhet til havet og båtliv, og interessen for det som befinner seg under havoverflaten har alltid vært tilstede. Jeg pleide å forestille meg alt som befant seg under havoverflaten, og det skremte meg å svømme på åpent hav. – Helt til jeg sommeren 2010 tok dykkersertifikatet og fikk oppleve med egne øyne hva som faktisk finnes der nede. På dette kurset traff jeg den kjekke instruktøren Lars, som i dag er min samboer og forlovede. Etter denne sommeren har det blitt mange dykk i både inn- og utland, men det er fremdeles norskekysten som fascinerer meg mest, med sine store kontraster og overraskelser.
Henrikke1-01
Henrikke9
Henrikke3-01
Jeg er kreativ og elsker å tegne, bygge og skape. Samtidig er jeg glad i logikk og realfag, og valgte derfor etterhvert å utdanne meg til industridesigner ved NTNU. Her fikk jeg mekke på masse kult og utfolde meg kreativt, samtidig som jeg fikk bruke venstre hjernehalvdel til avansert kalkulus (med varierende hell).
Jeg er en omsorgsfull person med en god dose selvironi og mye humor, og har som grunninnstilling at jeg skal takke ja til alle muligheter som byr seg. Utfordringen min er at jeg er et luksusdyr som hater å fryse, og jeg sliter derfor av med å for eksempel dra på meg en kald og fuktig våtdrakt når alternativet er varmt, tørt og betydelig mer behagelig. Heldigvis er jeg også redd for å gå glipp av noe, og blir derfor som regel ganske raskt overtalt. Jeg er opptatt av miljøet og hvordan vi forholder oss til det, og er spesielt opptatt av små grep man enkelt kan innføre i hverdagen for å leve mer miljøvennlig.
Henrikke10-01
Henrikke2-01
Henrikke8
Følg meg gjerne på @henrikkehaugan for et innblikk i min hverdag på båten!
Mine sertifiseringer: 
Advanced open water diver
Elvekajakk
Brattkort
Båtførerbevis